Coronamaatregelen in toerisme

Maatregelen Covid-19

Informatie voor inwoners en bezoekers

De nationale maatregelen omtrent COVID-19 hebben een grote impact op ons dagelijks leven en op de toeristische sector. Toerisme Oost-Vlaanderen vraagt iedereen de regels zoals voorgeschreven door de bevoegde diensten te volgen. 

Op onze sites vind je heel wat tips terug voor fietsen, wandelen en uitstappen. Hou er rekening mee dat dit enkel toegelaten is onder bepaalde omstandigheden. Je kan nog steeds fiets- en wandelroutes downloaden op onze site maar hou bij jouw tochten steeds rekening met social distancing en het feit dat enkel noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan. 

Bewegen blijft natuurlijk aanbevolen. Dus een wandel- of fietstocht in de buurt zijn zeker mogelijk. Probeer wel drukke plaatsen te vermijden en maak van de gelegenheid gebruik om misschien iets minder bekende plaatsen in jouw omgeving te ontdekken. 

Je kan ons natuurlijk blijven volgen op onze social mediakanalen. Op facebook en Instagram blijven we actief en wie graag haar of zijn mooie plekjes in de buurt wil delen kan dat nog steeds doen met de hashtag StapAf. Zo kan iedereen meegenieten van onze provincie.

De provincie Oost-Vlaanderen sluit erfgoedsites en natuur- en milieueducatiecentra tot een onbepaalde datum. De provinciale domeinen zijn beperkt open voor omwonenden (enkel wandelaars en fietsers die in de buurt wonen).

Meer gedetailleerde info vind je op de pagina van het provinciebestuur:  https://oost-vlaanderen.be/bestuur-en-regio/coronavirus-.html

Voor meer informatie over het Coronavirus kan je terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Blijf gezond, hou je aan de regels, draag zorg voor elkaar en hopelijk tot binnenkort in Oost-Vlaanderen.

INFORMATIE VOOR DE TOERISTISCHE SECTOR

Ook in deze tijden proberen we de toeristische sector zo goed mogelijk te ondersteunen. Surf naar sector.tov.be voor de laatste informatie en abonneer je op onze sectornieuwsbrief voor regelmatige updates, o.a. over steunmaatregelen en inspirerende initiatieven