Sint-Lievens wandelroute lus 2

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Sint-Lievens wandelroute lus 2

Length
4,2 km
Time
0u 55m
Terrain
45% Verhard

Huigeveldstraat 2, 9550 Sint-Antelinks

Toon het startpunt op de kaart

Sint-Lievens routebord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

De tweede van de twee Sint-Lievens wandelroutes is een avontuurlijke wandeling door het Duivenbos. In dit vochtige moerasbos borrelt water tot aan de oppervlakte, wat het tot een unieke brok natuur maakt. En ook tot een modderige brok natuur, waardoor laarzen hier geen overbodige luxe zijn bij nat weer.

Startpunt

Sint-Gertrudiskerk Sint-Antelinks

Uitbreiding lus 1

Wil je deze wandelroute uitbreiden? Dat kan door na 800 meter rechtdoor te gaan op de Ransbeekstraat in plaats van rechts af te slaan naar het Duivenbos. Zo kom je op lus 1 terecht. 

Duivenbos

Duivenbos Sint-Antelinks 1 TOV.jpg
Duivenbos uitzicht.jpg

Al snel duik je het heuvelachtige Duivenbos in, een uniek pareltje in handen van Natuurpunt. In het bos in de grond erg vochtig, wat voor verrassende fauna en flora zorgt. Kamsalamanders, eikelmuizen, torenvalken en zelfs vleermuizen hebben het hier naar hun zin tussen de reuzenpaardenstaart, grote berenklauw, moesdistel, moerasspirea, pinksterbloem en moerasvergeet-mij-nietje. In het voorjaar kleuren bosanemonen en daslook hier de bodem.  

Poel

NP_2019_04_14.jpeg

In het noorden van het Duivenbos ligt een prachtige poel vol leven. Het is de ideale plek voor een rustpauze of picknick. Schaatsenrijders, poelslakken, libellen en waterjuffers zijn hier thuis. De poel bereik je door ongeveer halverwege de route, net nadat je in de Kauwstraat rechts bent afgeslagen, een trapje af te dalen.

Eindpunt

Sint-Gertrudiskerk Sint-Antelinks