Wandelzoektocht in de Kalkense Meersen

Wandelzoektocht in de Kalkense Meersen

Een avontuurlijke knooppuntenzoektocht voor gezinnen

wandelzoektocht_knooppunten.jpg

Op zoek naar een spannende wandelknooppuntenzoektocht voor het hele gezin? Vertrek in Schellebelle voor deze wandelzoektocht van 6 kilometer door de Kalkense Meersen. Beantwoord vragen om te weten te komen naar welk knooppunt je moet wandelen.

Onderweg vaar je met het veer de Schelde over, en wie weet kom je wel oog in oog te staan met pluizige koeien! Alleen voor echte avonturiers dus. 

  1. Waar start de zoektocht? 

  2. Hoe werkt het? 

  3. Wat als ik verkeerd loop? 

  4. Help, er ontbreekt een vragenbordje!

Waar start de zoektocht?

De zoektocht start aan het veer van Schellebelle. Parkeren kan op het dorpsplein van Schellebelle, en het station van Schellebelle ligt op 1,5 kilometer wandelen van het veer.

Roep de veerman of -vrouw door de bel te luiden, en hij of zij zet je met veel plezier de Schelde over. Check wel de vaartijden zodat je op het einde van je wandeling ook terug raakt. Aan de overkant van de Schelde vind je het paaltje van wandelknooppunt 2, waar je je eerste vraag voorgeschoteld krijgt.  

Veer Schellebelle.jpg
Schellebelle_kalkense_meersen-2.jpg
tov_zoektochtkalkensemeersen_00.jpg

Hoe werkt het? 

Het startknooppunt, knooppunt 2, krijg je dus cadeau. De rest van de knooppunten zoek je zelf uit. Aan elk knooppunt vind je een vraag met twee mogelijke antwoorden. Het juiste antwoord leidt je naar het volgende knooppunt. Als je de 11 vragen juist oplost, kom je terug bij het startpunt uit. Op de kaart kan je de knooppunten invullen en de route aanduiden. 

wandelzoektocht_knooppunten.jpg
tov_zoektochtkalkensemeersen_25.jpg

Wat als ik verkeerd loop?

De vragen zijn op kindermaat en (zeker met de hulp van iets grotere speurneuzen) makkelijk te beantwoorden, maar een verstrooidheid is altijd mogelijk. Kom je aan een knooppunt zonder vragenbordje, dan weet je dat je verkeerd zit! Loop in dat geval gewoon terug naar het vorige knooppunt, en kies de andere richting.

Wie liever niet verkeerd loopt, vindt hier voor alle zekerheid een kaartje met de juiste knooppunten

Help, er ontbreekt een vragenbordje!

Ontbreekt er ergens een vragenbordje? Meld dit dan zo snel mogelijk aan onze Routedokter. In dat geval vind je hier ook een lijst van alle vragen en de mogelijke antwoorden.

preview_TOV_Wandelgebied_Wetteren-34.jpg

Ziezo, je bent helemaal klaar om op avontuur te vertrekken.

Vergeet niet om na de zoektocht jezelf te belonen met een lekkere pannenkoek of een ijsje bij één van de vele horecazaken aan het start- en eindpunt, zoals 't VeerDe Plaetse of Den Aard. Je hebt het verdiend!  

Bestel nu gratis jouw Routen magazine

Je vindt deze zoektocht ook in ons Routen magazine. Vraag nu gratis jouw exemplaar aan.