Fiets- en wandelevenementen

Fiets- en wandelevenementen

Onze agenda voor 2022

Op zoek naar een uitstap met familie of vrienden? Routen selecteert elke maand de beste fiets- en wandelevenementen uit Oost-Vlaanderen. Zet deze fiets- en wandelevents zeker in je agenda.

Trailen aan de Hotond

Zin in een sportief oud- of nieuwjaar? Een onvergetelijke trailervaring met prachtige vergezichten op onder andere Paterberg en Kwaremont, tal van offroadbeklimmingen en enkele unieke bospassages zijn de hoofdingrediënten van de trailloop 'Koning(in) van de Hotond' op zaterdag 31 december en zondag 1 januari in Kluisbergen. Loop of wandel het parcours van 6, 12 of 20 kilometer op eigen tempo. Liever wat rapper? Dan kun je op enkele aangeduide Strava-segmenten een tandje bijsteken en gaan voor de snelste tijd. 

Loop of wandel mee met de Koning(in) van de Hotond-trail

 

Trap in het Hotondbos
Loop of wandel op deze trail onder meer door het Hotondbos

Warm wandelen in de Vlaamse Ardennen

Natuurpunt Zwalmvallei neemt je op zondagnamiddag 18 december twee uur lang mee op een verwarmende winterwandeling voor groot en klein. Onderweg maak je kennis met versterkende kruiden van vroeger en nu. Afsluiten doe je met krachtgevende drankjes: kruidige wijn voor de grotere liefhebbers, of 'slent' voor de kleinsten. Afspraak om 14u aan het Bezoekerscentrum Boembekemolen.

Vraag meer info over de warmtewandeling in de Zwalmvallei

Boembekemolen.jpg
Start de verwarmende gezinswandeling aan de Boembekemolen in Zwalm

gegidste Natuurwandelingen in de provinciale domeinen

Ben je een natuurliefhebber? Haast je op zondag dan naar de provinciale domeinen Het Leen in Eeklo en De Brielmeersen in Deinze. Je kan er met een gids gratis mee op wandel om zo kennis te maken met de natuur in de domeinen. Elke maand wordt er gefocust op een ander thema, zoals bijen, erfgoedpluimvee, of het belang van bomen en struiken voor mens en klimaat. De wandelingen zijn gratis, maar voor de wandelingen in Het Leen is vooraf inschrijven verplicht. 

Bekijk het programma in de Brielmeersen

Bekijk het programma in Het Leen en schrijf je in 

Provinciaal Domein Het Leen_wandelroute_Routen.JPG
Maak kennis met de natuur in provinciale domeinen zoals Het Leen

Wandelen langs verhalen in het Waasland

Een artistieke ontdekkingstocht met verhalen, geluidskunst en land-art, dat is het project Bos-Grens in het Waasland. Geïnspireerd door de rijkdom van verhalen van vroeger en nu, wandel je langs de grensdorpen Sint-Gillis-Waas (BE), Kapellebrug (NL), de prachtige Waterwinbossen Clinge (NL) en het Stropersbos (BE). Je startpunt is Klingspoor in Sint-Gillis-Waas, waar je alle info krijgt plus een toestel met hoofdtelefoon om de bijhorende soundtrack te beluisteren. Vlij je neer op de ‘grensbanken’ onderweg en laat je innemen door deze bijzondere wandeling.

Ga kunstwandelen aan de grens

Winters-wandelen-in-het-Stropersbos.jpg
Op de wandeling stap je onder meer door het Stropersbos