Fiets-en wandelevenementen

Fiets-en wandelevenementen

Onze agenda voor 2021

Op zoek naar een uitstap met familie of vrienden? Routen selecteert elke maand de beste fiets- en wandelevenementen uit Oost-Vlaanderen. Zet deze fiets- en wandelevents zeker in je agenda.

Zondagswandelen in De Gavers

Op zoek naar leerrijke wandelingen in De Gavers? Het provinciaal domein heeft in november een paar evenementen voor jou op de agenda staan. Zo kan je op zondag 19 december mee met een gids tijdens een Denderwandeling met focus op het water en de geschiedenis en het belang van de Dender. Wel even vooraf online je tickets boeken!

Stap op zondag mee in De Gavers

Provinciaal domein De Gavers 2 David Samyn.jpg

Kunst op de Kaart: Klara fietsroute in de Vlaamse Ardennen

Een boon voor kunst, architectuur én fietsen door mooie landschappen? Spring dan op je fiets voor Kunst op de Kaart, vijf routes met een artistiek randje die radiozender Klara uitstippelde in evenveel Vlaamse provincies. De Oost-Vlaamse rit slingert door de prachtige, glooiende natuur van de Vlaamse Ardennen, van in Zottegem over Geraardsbergen en Lierde. Op je route: onder meer moderne menhirs van Maarten Vanden Eynde, een bijzonder vlonderpad van Mashashi Echigo, een muurschildering van Clara Spillaert en (een omweg waard!) de Kerselarekapel van Juliaan Lampens. Bij de tocht hoort een downloadbare brochure met tekst en uitleg, plus een handig knooppuntstrookje om aan je fietsstuur te hangen.

Nog meer fietsen met Klara in Vlaanderen? Kijk op de website van Kunst op de Kaart voor de routes in de andere Vlaamse provincies.

Download de Klara fietsroute in de Vlaamse Ardennen en de brochure

sanitaryzottegem.jpg

Putteke Winter in De Ster

Laat je betoveren en ervaar Provinciaal Domein De Ster in Sint-Niklaas op een andere manier tijdens de sfeervolle avondwandeling op zaterdag 27 november, inclusief winteracts, sprookjesachtige muziek, feeërieke lichteffecten, een nostalgische kermismolen voor de kleinsten en gezellige eet- en drankstandjes. Verlichte wandelpaden leiden je langs de mooiste plekjes van het domein.

Om de bezoekers te spreiden, zijn er verschillende tijdsloten. Tickets koop je verplicht op voorhand, ter plaatse nog een ticket kopen kan niet. Opgelet: om mee te doen, heb je een Covid Safe Ticket nodig (vanaf geboortejaar 2009).

Koop je Putteke Winter-tickets

120575389_4546360822100733_5509604198414217772_o.jpg

Literair Wandelen in Maarkedal

In Maarkedal slingert de prachtige Z+ wandeling langs onverharde wegen en tussen de velden. Op deze route vind je ook 5 zitbanken, ontworpen door designers en gerealiseerd door lokale makers. EVA (Erfgoed Vlaamse Ardennen) heeft voor elke zitbank drie literaire fragmenten geselecteerd die een sterke band hebben met de plek waar de bank staat. Het zijn gedichten die het landschap verwoorden, fragmenten uit romans die de tijd terugdraaien, of filosofische en historische mijmeringen. Op elke bank kan je via de FARO-app de literaire werken openen. De wandelroute bestaat uit 2 lussen van 7,5 en 4,5 km die je samen of apart kan wandelen.

Lees alles over de literaire wandeling in Maarkedal

Z+ 002 Deurnis.jpg
Een van de zitbanken op de Z+ wandelroute