Fiets- en wandelevenementen

Fiets- en wandelevenementen

Onze agenda voor oktober

Op zoek naar een uitstap met familie of vrienden? Routen selecteert elke maand de beste fiets- en wandelevenementen uit Oost-Vlaanderen. Zet deze fiets- en wandelevents zeker in je agenda.

Op zoek naar Reynaert de vos in De Ster

Provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas pakt uit met een heuse wandeling rond de sluwe vos Reynaert. Saai? Allesbehalve, want onderweg kom je 18 verhaal- en luisterpalen tegen die een stukje van het bekende dierenverhaal vertellen of je een doe-opdracht voorschotelen. Om het verhaal te horen, moet je wel eerst de palen activeren. En daarvoor moet je toch wel een inspanning doen: pompen, draaien of trappen. De wandeling is 2 kilometer lang en dus perfect op kindermaat.

Wandel langs Reynaertverhalen in De Ster

 

120575389_4546360822100733_5509604198414217772_o.jpg

op stap met de gids in ronse

In oktober kan je met Visit Ronse mee op gegidste rondleidingen die je de mooiste kantjes van de stad laten zien. Op 1 oktober staat er een kunstzinnige wandeling op het programma, op 7 oktober een wandeling in het kader van de Nacht van de duisternis, en op 15 oktober drie natuurwandelingen op en rond het Mijnwerkerspad. Liever cultuur dan natuur? Op 22 oktober kan je het prachtige landhuis Villa ter Nitterveld ontdekken, en op 29 oktober is er Ronse muzikaal, een rondleiding langs muziekhistorische plekken in het centrum.

Ontdek Ronse met een gids

57_Art deoc_2.JPG
zoektocht art deco.jpg

Paddenstoelen zoeken in het heidebos

Paddenstoelen bestaan in alle formaten en kleuren, soms met grappige maar ook moeilijke namen. Natuurpunt Moervaart-Zuidlede neemt je op 15 oktober mee op ontdekking in de paddenstoelenwereld van het Heidebos, een prachtig boscomplex in het Waasland. Kijken mag, aankomen niet op deze groene wandeling met infobordjes onderweg. Wel even inschrijven

Schrijf je in voor de zoektocht

WL_Heidebos_08.jpg
Heidebos in Moerbeke

Langs trage wegen door sint-blasius-boekel

Wat heeft de protestantse wijk Korsele met schilder Vincent Van Gogh te maken? Waar begint de Leeberg en eindigt de Caildenberg? En leidt het Lichtend Pad naar de bizonweide? Stap op vrijdag 15 oktober mee met Pasar Vlaamse Ardennen door Sint-Blasius-Boekel voor een landelijke herfstwandeling, en je komt het allemaal te weten. Schrijf best vooraf in, en vergeet je picknick en wandelschoenen niet.

Schrijf je in voor de wandeling

wandelroute Zwalm.jpg

Natuurwandelen in Aalter

In oktober kan je ook in Aalter op pad met een gids in of langs natuurparels, en dat helemaal gratis. Op respectievelijk zondag 8 oktober en zondag 15 oktober zijn er herfstwandelingen in het Hooggoedbos en het Drongengoed, het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. Liever een romantische wandeling? Stap dan op zondag 1 oktober mee in het kasteeldomein van Poeke. Voorzie stevige schoenen, want in de herfst en de winter kunnen de paden er al eens modderig bijliggen.

Wandel mee door de natuur van Aalter

poekekasteel_kasteel_3_0.jpg