Fiets-en wandelevenementen

Fiets-en wandelevenementen

Onze agenda voor 2020

Op zoek naar een uitstap met familie of vrienden? Routen selecteert elke maand de beste fiets- en wandelevenementen uit Oost-Vlaanderen. Zet deze fiets- en wandelevents zeker in je agenda.

Door de huidige coronamaatregelen bevat deze pagina minder items dan gewoonlijk. We delen zo veel mogelijk nieuwe events van zodra dit weer mogelijk is. 

Sint-Baafs-kathedraal_Gent (2).jpg
Café Afsnis Gent David Samyn.jpg
Reep Gent.jpg

Door het Waasland met Vijd (Doorlopend)

Nog meer Van Eyck in Beveren, waar Joost Vijd, de opdrachtgever van het wereldberoemde Lam Gods, werd geboren als zoon van de baljuw. Nog nooit van gehoord? Dan heb je hem vast al gezien, want hij liet zichzelf en zijn vrouw op het schilderij vereeuwigen, knielend aan weerszijden van het veelluik.

Onder het motto ‘zonder Beveren geen Lam’ pakt de gemeente uit met Vijdland, een multimediale wandel- en fietstocht die je doorheen het Waaslans van Vijd voert,  langs adembenemende kastelen en tuinen, een bruisende wereldhaven en de eindeloze polders. Combineer Vijdland met een gezellige picknick met lekkers uit de tijd van Vijd, of combineer je trip met een spannende zoektocht.

Download de Vijd belevingstocht

 

preview_Beveren_Parkbos_Hof_Ter_Saksen-5.jpg
Een van de highlights langs de Vijd belevingstocht

Stappen door de Gentse circuswijk

Juicht, want het circus is weer in de stad! Niet op het Sint-Pietersplein of de Vrijdagmarkt, maar in het Huis van Alijn, dat op de expo ‘Circus onderweg’ uitpakt met een bijzondere collectie foto’s, films, affiches, persoonlijke voorwerpen én getuigenissen van rondreizende clowns, acrobaten, goochelaars, krachtpatsers en dierentemmers.

Kinderen kunnen er gratis op tournee met de circuskaravaan van Hendrik en Poes, voor wie meer wil weten over Gent als circusstad is er een uitgestippelde wandeling langs – al dan niet verdwenen – circusverhalen. Over jongleur Mephisto bijvoorbeeld, die op de hoek van de Lammerstraat zijn eigen café had en bekend was voor zijn kunstjes met zeeleeuwen. Of over de ‘beestenhof’ in het Muinkpark, waar een circusdirecteur ooit 300 frank bood voor olifant Jack. Rode neus op, en wandelen maar!

Download de circuswandeling