De mooiste fiets- en wandelvakanties

De mooiste fiets- en wandelvakanties

Tips voor een luxe vakantie met bagagevervoer

Een weekend of weekje logeren, wandelen of fietsen? Oost-Vlaanderen is een droombestemming voor een staycation. Roadtrip zorgeloos langs een van de vele hotels, B&B’s of vakantiehuizen. Start je vakantieplannen met onze selectie.

Onze selectie wandel- en fietsvakanties

Vlaskampen langs de Leie

Zes kampen middenin het groen, met telkens vijf comfortabele tipitenten én makkelijk met elkaar te verbinden. Dat is Vlaskamp, een unieke overnachtingsformule in de Leiestreek. Van in Wervik tot Drongen kun je kiezen uit 15 wandel- en fietsroutes die je vlotjes van het ene Vlaskamp naar het andere brengen.

Met z’n tweetjes op weg, met een vriendenbende of met het hele gezin? Op iedere site staan twee duotenten en drie vierpersoonstenten voor je klaar, telkens met voldoende afstand zodat je verblijf veilig kan verlopen. Vlakbij zijn ook sanitaire voorzieningen, een gedeelde koelkast, microgolf en een oplaadpunt voor je tweewieler.

Bed- en badlinnen zijn in de prijs inbegrepen, dus die kun je gerust thuis laten! Waar je zoal belandt in Oost-Vlaanderen? In Nevele slaap je op een weide en kun je ‘s avonds gezellig onderuit zakken in het hippe Cyriel Wijncafé, in Drongen ontwaak je aan de rand van de Vinderhoutse Bossen, na een avondje gezelligheid in de pop-upbar Baraboire om de hoek.

Nog meer hotspotsuggesties krijg je wanneer je online de routes downloadt of ze RouteYou-gewijs volgt op je smartphone.

Boek je Vlaskamp staycation

Vlaskamp.jpg

Meerdaags fietsen vanuit Sint-Amandsberg (Met bagagevervoer)

Aalst, Antwerpen of Brugge: vanuit B&B Villa Emma vlakbij Gent kan je met een meerdaags fietsarrangement alle richtingen uit. De uitbaters stippelden op het fietsnetwerk vier routes uit naar B&B’s waar je even goed in de watten wordt gelegd als in je startpunt. Elke route bevat een aantal horecastops én een wandeltip voor wie onderweg ook nog eens de beentjes wil uitslaan.

En voor een kleine meerprijs krijg je ook nog een picknick mee voor onderweg. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die wordt vooruit gestuurd!

Ontdek en boek je fietsarrangement

Villa Emma tuin.jpg
Villa Emma Serre.jpg
Villa Emma kamer.jpg
Ontbijten in de tuin van Villa Emma

Met vijf in bed in de Vlaamse Ardennen (met bagagevervoer)

Vijf B&B’s in de Vlaamse Ardennen sloegen de handen in elkaar voor een meerdaags wandel- en fietsconcept waarbij je bagage elke dag naar de volgende B&B wordt vervoerd. Geen gezeul meer dus met rugzakken of overvolle bagagedragers achterop je fiets!

De Met vijf in bed-formule gaat zo: je kiest een van de vijf B&B waar je je trektocht wilt starten en wandelt of fietst van daar via uitgestippelde routes naar je volgende verblijf. Elke wandeletappe is ongeveer 15 of 25 kilometer lang, naargelang je er een wandel- of fietsdag wil van maken. De fietsetappes tellen telkens 40 of 60 kilometer.

Op elke overnachtingsplek wacht je een lekker avondmaal en een dito ontbijt, zodat je helemaal opgeladen je tocht kunt voortzetten. Mét een lunchpakket voor onderweg, want dat zit ook in de prijs inbegrepen. Let wel: Met vijf in bed kan je niet boeken in juli en augustus, wel weer vanaf september.

Ontdek Met vijf in bed

Taalgrens_Filip_van_Doorn_Vlaamse_Ardennen.jpg
Wandel of fiets van B&B naar B&B in de Vlaamse Ardennen

3 dagen fietsen tussen Deinze en Gent (Mogelijk met bagagevervoer)

Aan de Leie tussen Deinze en Gent is het altijd een beetje vakantie. Zeker in de zomer en tijdens een fietstrip die de mooiste landschappen van deze regio aan elkaar rijgt. Je vertrekt aan het station in Deinze en bolt via Sint-Martens-Latem en Merendree richting Gent, waar je in het Sint-Pietersstation weer op de trein stapt.

Onder meer op je route: het sprookjesachtige kasteel Ooidonk, de Hospicebossen en de Oude Kalevallei. En omdat de Leiestreek een vruchtbare bodem biedt voor creatieve ondernemers en hun ‘Leiespots’, vind je op de website ook volop tips voor stops: van knusse eethuisjes tot hippe koffiebars.

Je tweewieler breng je zelf mee of huur je daar, en als je in Leiecabin en De Dag des Heeren blijft slapen, wordt gezorgd voor bagagevervoer.

Bekijk deze meerdaagse fietstrip

Wil je graag ook een stukje van de West-Vlaamse Leiestreek per fiets verkennen? Er zijn ook twee minivakanties die Oost- en West-Vlaanderen combineren: Fietsen met de Leie als ‘blauwe’ draad en de kindvriendelijke Op twee wielen tussen twee fietsparadijzen.

KasteelOoidonk.jpg
Logeren valkbij Kasteel Ooidonk

2 dagen natuurwandelen langs twee Leie-armen (Mogelijk Met bagagevervoer)

Op een boogscheut van Gent ligt topnatuur verborgen, en die kan je nu ontdekken op een tweedaagse wandeltrip. Trek je stapschoenen aan en vertrek in Drongen voor twee routes langs de kronkelende Leie: op het eiland Assels en door de Keuzemeersen, een absolute aanrader voor natuurliefhebbers.

Een fiets- en voetveer verbindt de wandelingen en zet je over het water, goed voor een extra schilderachtig tafereel! Boek je deze minivakantie bij B&B Het Tijdloze Uur en Huis19, dan wordt je bagage naar je volgende adres gebracht.

Ook deze Leietrip is te bereiken met het openbaar vervoer. Makkelijk én goed voor een kleine ecologische voetafdruk! Tip: van in Drongen ben je met de trein zo in Gent, met veel logeeradressen in alle prijscategorieën.

Bekijk deze minivakantie

assels_2.jpg
De Assels Drie Leien 2 David Samyn.jpg
Wandelen en logeren langs de natuur van de Leie