De mooiste fiets- en wandelvakanties

De mooiste fiets- en wandelvakanties

Tips voor een luxe vakantie met bagagevervoer

Een weekend of weekje logeren, wandelen of fietsen? Oost-Vlaanderen is een droombestemming voor een staycation. Roadtrip zorgeloos langs een van de vele hotels, B&B’s of vakantiehuizen. Start je vakantieplannen met onze selectie.

Met vijf in bed in de Vlaamse Ardennen (met bagagevervoer)

Vijf B&B’s in de Vlaamse Ardennen sloegen de handen in elkaar voor een meerdaags wandel- en fietsconcept waarbij je bagage elke dag naar de volgende B&B wordt vervoerd. Geen gezeul meer dus met rugzakken of overvolle bagagedragers achterop je fiets!

De Met Vijf in Bed-formule gaat zo: je kiest een van de vijf B&B's waar je je meerdaagse tocht wilt starten en wandelt of fietst van daar via uitgestippelde routes naar je volgende verblijf. Elke wandeletappe is ongeveer 15 of 25 kilometer lang, de fietsetappes tellen telkens 40 of 60 kilometer.

Op elke overnachtingsplek wacht je een lekker avondmaal en een dito ontbijt, zodat je helemaal opgeladen je tocht kunt voortzetten. Mét een lunchpakket voor onderweg, want dat zit ook in de prijs inbegrepen. Let wel: Met vijf in bed kan je niet boeken in juli en augustus, wel weer vanaf september.

Ontdek Met vijf in bed

Taalgrens_Filip_van_Doorn_Vlaamse_Ardennen.jpg
Wandel of fiets van B&B naar B&B in de Vlaamse Ardennen

Meerdaags fietsen vanuit Sint-Amandsberg (Met bagagevervoer)

Aalst, Antwerpen, Kruibeke of Brugge: vanuit B&B Villa Emma vlakbij Gent kan je met hun meerdaags fietsarrangement alle richtingen uit. De uitbaters stippelden op het fietsnetwerk vier routes uit naar B&B’s waar je even goed in de watten wordt gelegd als in je startpunt. Elke route bevat een aantal horecastops én een wandeltip voor wie onderweg ook nog eens de beentjes wil uitslaan.

En voor een kleine meerprijs krijg je ook nog een picknick mee voor onderweg. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die wordt vooruit gestuurd!

Ontdek en boek je fietsarrangement

Villa Emma Serre.jpg
Villa Emma tuin.jpg
Villa Emma kamer.jpg
Ontbijten in de tuin van Villa Emma

3 dagen fietsen tussen Deinze en Gent (Mogelijk met bagagevervoer)

Aan de Leie tussen Deinze en Gent is het altijd een beetje vakantie. Zeker in de zomer en tijdens een fietstrip die de mooiste landschappen van deze regio aan elkaar rijgt. Je vertrekt aan het station in Deinze en bolt via Sint-Martens-Latem en Merendree richting Gent, waar je in het Sint-Pietersstation weer op de trein stapt.

De route telt 100 kilometer, dus elke dag fiets je tussen de 30 en 40 kilometer. Onder meer op je route: het sprookjesachtige kasteel Ooidonk, de Hospicebossen en de Oude Kalevallei. En omdat de Leiestreek een vruchtbare bodem biedt voor creatieve ondernemers en hun ‘Leiespots’, vind je op de website ook volop tips voor stops: van knusse eethuisjes tot hippe koffiebars.

Je tweewieler breng je zelf mee of huur je daar, en als je in Leiecabin en De Dag des Heeren blijft slapen, wordt gezorgd voor bagagevervoer.

Bekijk deze meerdaagse fietstrip

Wil je graag ook een stukje van de West-Vlaamse Leiestreek per fiets verkennen? Er zijn ook twee minivakanties die Oost- en West-Vlaanderen combineren: Fietsen met de Leie als ‘blauwe’ draad en de kindvriendelijke Op twee wielen tussen twee fietsparadijzen.

KasteelOoidonk.jpg
Logeren valkbij Kasteel Ooidonk

2 dagen natuurwandelen langs twee Leie-armen (Mogelijk Met bagagevervoer)

Op een boogscheut van Gent ligt topnatuur verborgen, en die kan je nu ontdekken op een tweedaagse wandeltrip. Trek je stapschoenen aan en vertrek in Drongen voor twee routes langs de kronkelende Leie: op het eiland Assels (een route van 6 kilometer) en door de Keuzemeersen (een route van 9 kilometer), een absolute aanrader voor natuurliefhebbers.

Een fiets- en voetveer verbindt de wandelingen en zet je over het water, goed voor een extra schilderachtig tafereel! Boek je deze minivakantie bij B&B Het Tijdloze Uur en Huis19, dan wordt je bagage naar je volgende adres gebracht.

Ook deze Leietrip is te bereiken met het openbaar vervoer. Makkelijk én goed voor een kleine ecologische voetafdruk! Tip: van in Drongen ben je met de trein zo in Gent, met veel logeeradressen in alle prijscategorieën.

Bekijk deze minivakantie

assels_2.jpg
De Assels Drie Leien 2 David Samyn.jpg
Wandelen en logeren langs de natuur van de Leie

3 of 6 dagen fietsen tussen Gent, Brakel en Dendermonde (Mogelijk met bagagevervoer)

Benieuwd naar het allerbeste wat Oost-Vlaanderen te bieden heeft? B&B's Expo 13, De Groene Weg en Adamas sloegen de handen in elkaar en stippelden een fietstocht uit tussen Gent, Brakel en Dendermonde. Langs Schelde en Dender, en door de eindeloos groene Vlaamse Ardennen. Dagelijks fiets je een 60-tal kilometer, terwijl je bagage (mits een kleine meerkost) naar het volgende logeeradres gebracht wordt. In de B&B's wacht je een oplaadpunt voor je elektrische fiets en een uitgebreid ontbijt. 

Informeer of boek hier de fietsvakantie

panorama_Uitkijktoren_Brakel.jpg
Dendervallei Dendermonde.jpg
B&B_DeGroeneWeg.jpg