Geelstervallei wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Geelstervallei wandelroute

Length
5,4 km
Time
1u
Terrain
14% Verhard

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Wist je dat je in Lede door een vallei kan wandelen? De Molenbeek kronkelt hier tussen Lede en deelgemeente Impe, waar ze een prachtig groen gebied voedt dat rijk is aan knappe vergezichten en indrukwekkende flauna en flora. Kan jij de bosgeelster en ijsvogels spotten?

Opgelet!
  • Je wandelt door een prachtig, maar drassig gebied. Draag laarzen of waterdichte schoenen.
  • De wandelknooppunten in dit gebied worden momenteel nog volop uitgerold. Download voor de zekerheid het gpx-bestand.
Startpunt

Sint-Denijskerk Impe

Start aan de kerk van Impe (hier kan je gratis parkeren) en wandel via de Ledestraat richting het eerste kruispunt. Sla je daar rechtsaf, dan vind je het eerste knooppunt op je route: 75.

Straks zin om nog even te blijven plakken? In de schaduw van de kerk kan je je op het terras van het gezellige dorpscafé De Oude Mol installeren.

Vanaf knooppunt 75

Geelstervallei

Geelstervallei.jpg
Geelstervallei Impe
Geelstervallei Lede

De wandelroute loopt voor 90 (!) % over onverharde paden die je meenemen door de Geelstervallei. Het natuurgebied is de definitie van een verborgen parel: je stapt er in de vallei van de Molenbeek, door dichtbeboste stukjes groen, langs weidse vergezichten en over een leuk (en kidsproof) avonturenpad.

Het gebied dankt zijn naam aan de bosgeelster, een in Vlaanderen eerder zeldzame plant, die het decor hier in het voorjaar van een gouden gloed voorziet.

Knooppunt 79

De Wijmenier

De Wijmenier Impe

Na je avontuur door de Geelstervallei, kan je aan de rand van het gebied halt houden bij De Wijmenier. De übergezellige tearoom (mét een prachtig zonneterras) ligt hier in het groen verscholen en heeft zowel zoete als hartige versnaperingen op het menu staan.

Leuk weetje: vroeger werden in de vallei jonge wilgentakken (ook wel ‘wijmen’ genoemd) geoogst door mandenvlechters. Je drinkt hier iets in de vroegere woonst van de allerlaatste mandenvlechter. 

Eindpunt

Sint-Denijskerk Impe