Bij de heren van Nevele fietsroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Bij de heren van Nevele fietsroute

Length
54,5 km
Time
3u
Terrain
90% Verhard

Kerkplein, 9850 Merendree

Toon het startpunt op de kaart

Fietsknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Merendree pronkt met een indrukwekkende kastelengordel, met het kasteel Ten Walle, het kasteel van Melderen en kasteel Velde of het ‘roze kasteel’. In Hansbeke kan je niet naast de blauw-witte luikjes kijken, die verwijzen naar het kasteelverleden van het dorp.

Startpunt

Kastelendorp Merendree

Kasteel te Velde Merendree.jpg

Merendree pronkt met een indrukwekkende kastelengordel, met het kasteel Ten Walle, het kasteel van Melderen en kasteel Velde of het ‘roze kasteel’. Geen van die parels is te bezoeken, maar niets belet je om even weg te dromen bij de kasteelpoort.

Knooppunt 55-48

Van Vlaenderensmolen

Van Vlaenderensmolen Vinderhoute.jpg

De klim op de Molenberg vergt enige inspanning, maar de top biedt een indrukwekkend uitzicht over het natuurdomein Oude Kalevallei. De tekst op de molen is een mooie wijsheid: ‘De hemel geeft… wie vangt, die heeft.’

Knooppunt 94

Nevele

Cyriel Buysse (1859-1932) – auteur van Het gezin van Paemel en Tantes – werd geboren in Nevele, en dat merk je. Op de markt staat een monument ter ere van de schrijver, en aan zijn geboortehuis in de Cyriel Buyssestraat prijkt een gedenkplaat.

Knooppunt 87

Hansbeke

Hansbeke.jpg

In Hansbeke kan je niet naast de blauw-witte luikjes kijken, die verwijzen naar het kasteelverleden van het dorp. De volledige dorpskom is beschermd, tot de linden naast de kerk toe.

Kastelendorp Merendree