Hopspot fietsroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Hopspot fietsroute

Length
53,4 km
Time
3u20
Terrain
85% Verhard

Lindenlaan 25, 9940 Evergem

Toon het startpunt op de kaart

Fietsknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Hopspot fietsroute

Hopelijk heb je honger en dorst, want deze fietsroute is een rondje 'Meetjesland proeven'! Starten doe je aan Hopspot, het gloednieuwe bierbelevingscentrum van Brouwerij Van Steenberge. Verder ontdek je ook een Meetjeslands wijndomein, het beste biercafé van Vlaanderen en een koffiebar waar ze nog zelf hun koffie branden.

Startpunt

Hopspot

Hopspot

Deze fietsroute start aan Hopspot, het gloednieuwe bierbelevingscentrum van Brouwerij van Steenberge.

In Hopspot staan bier- en smaakbeleving centraal. Je kan er de microbrouwerij bezoeken (vanaf oktober), of bier proeven in het café waar de Hopspot-biertjes rechtstreeks uit de biertanks in je glas vloeien. Voor de grote honger kan je terecht in de brasserie, met een kaart vol gerechten met Meetjeslandse streekproducten. De gerechten worden – uiteraard – gepaird met huisbiertjes. Je kan er zelfs blijven slapen, want Hopspot beschikt ook over een B&B met vier tweepersoonskamers. ’s Ochtends staat er een heerlijk circulair bierontbijt voor je klaar.

Knooppunt 42-43

Whiskyrestaurant De Cluysenaer

POI Waterspaarbekken.jpg

Het dorp Kluizen staat niet alleen bekend om zo'n grote waterspaarbekken, maar ook om whiskyrestaurant De Cluysenaer. Chef Stef is een echte Schotland- en whiskykenner en serveert verfijnde gerechten en drankjes, gebaseerd op of gepaird met whisky. Er is ook een whiskywinkel. 

Knooppunt 46-41

Kasteel van Wippelgem en Troast

KasteelWippelgem_JonathanRamael.jpg
Troast

Een tweede hotspot voor culinaire genieters kom je niet veel verder tegen, aan het Kasteel van Wippelgem. In het voormalige hoveniershuis vind je nu de koffiebar Troast. Ze branden hun koffie zelf, een stiel die in het Meetjesland niet zo vaak meer voorkomt. Troast is bovendien, aan de slotgracht van het kasteel, een leuk plekje om te terrassen, je kunt er lunchen en gewoon gezellig rusten bij een bakje troost, thee of iets anders.

Knooppunt 38-31

Het Vermaek

Kerk Sint-Joris.jpg

Op het dorsplein van Sleidinge kan je halt houden bij Het Vermaek, waar alles rond bier en koffie draait. Er staan 180 bieren op de kaart, 130 vaste en een vijftigtal bieren die regelmatig wijzigen. Het indrukwekkende assortiment leverde hen in 2020 de titel 'Beste biercafé van Vlaanderen' op. 

Knooppunt 31

Wijndomein Laagland

Na bier en koffie is het tijd voor Meetjeslandse wijn! Wijndomein Laagland is opgericht in 2014 door enkele ondernemende wijnliefhebbers uit de streek. Het domein telt 1500 wijnranken, met een mix van de druivensoorten Johanniter, Cabernet Cortis en Monarch.

Knooppunt 26

Aardbeien Vergeyle-Causyn

Vlak bij knooppunt 26, ter hoogte van Tervenen 120, kan je tijdens het seizoen heerlijke verse aardbeien kopen bij de automaat van Vergeyle-Causyn. Dit bedrijf is trouwens één van de leveranciers voor de Hopspot brasserie. 

Knooppunt 58

Hoeve Het Houtland

Hoeve Het Houtland is een hoevewinkel met een aanbod waar de zaakvoerders Patrick en Ann terecht trots op zijn. Verse yoghurt, karnemelk, een groot aanbod kazen van bij ons, ... Als dit een tochtje ‘Meetjesland proeven’ is, mag je deze hotspot niet links laten liggen.

Knooppunt 64

Café Moderne

Kerk Bassevelde_ foto toerisme assenede.JPG

Niks boven een typisch Vlaams dorpscafé? Blijf in Bassevelde dan even plakken bij Café Moderne. Bazin Linde staat al sinds haar 11de (!) achter de tapkraan.

Hopspot