Klein lusje in het Leen wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Klein lusje in het Leen wandelroute

Length
5,0 km
Time
1u
Terrain
30% Verhard

Gentsesteenweg 80, 9950 Eeklo

Toon het startpunt op de kaart

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Het Leen is met haar speeltuin, cafetaria, en groot bos een perfecte wandelbestemming voor de kleinste stappertjes. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is de uitkijktoren, een 21 meter hoge constructie met prachtig zicht over het domein. Voor kriebels in de buik!

Startpunt

Knooppunt 11

Kom je met de auto? Dan vind je aan de parking, vlakbij de cafetaria, meteen het startpunt van deze route, knooppunt 11. 

Arboretum

Provinciaal Domein Het Leen Arboretum Eeklo.JPG

Nog vlakbij de parking vind je het arboretum van Het Leen. Dit is een groot ‘museum’ van bomen en struiken waar je door kunt wandelen zoals in een park. In elk seizoen is er wel een andere boom of struik die de show steelt.

Bosinfocentrum

Provinciaal Domein Het Leen Bosinfocentrum Eeklo (2).JPG

Nog niet uitgeleerd? In het Bosinfocentrum vind je een antwoord op al je bosvragen. Ga op zoek in de verklaarkamer, de permanente en tijdelijke tentoonstellingen, of bekijk een multimediapresentatie. Wist je dat kinderen in Het Leen het diploma van boskabouter in de wacht kunnen slepen? Vraag in het Bosinfocentrum de weg naar het Kabouterpad!

Uitkijktoren

Provinciaal Domein Het Leen Uitkijktoren Eeklo (2).JPG

Tegenover de ingang van het Bosinfocentrum vind je een uitkijktoren van maar liefst 21 meter hoog. Vanop het glazen platform heb je een mooi vergezicht over Het Leen. Niet voor doetjes! 

Knooppunt 11-16

Vogelkijkhut

Vroeg uit de veren? Houd dan even halt bij de vogelkijkhut van waaruit je met wat geluk zelfs reeën kan spotten, als je heel stil bent. 

Knooppunt 11

Cafetaria en speeltuin

Genoeg geleerd? Spelen dan maar. De speeltuin en het speelbos liggen achter het terras van de brasserie. Ideaal voor ouders
en kinderen. Een klein hongertje stil je hier ook. 

Even verderop

Het Burgerhuis

Grotere honger stil je best in het nabije Eeklo, enkele honderden meters voorbij Het Leen. Een tip is Het Burgerhuis. Hier vind je burgers, tapas en complete maaltijden, voor groot en klein, ter plekke te verorberen, of voor take-away.

Knooppunt 11