Levend Erfgoedpark wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Levend Erfgoedpark wandelroute

Length
2,7 km
Time
32m
Terrain
27% Verhard

Knooppunt 2, 9185 Wachtebeke

Toon het startpunt op de kaart

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Toegankelijke wandellus in provinciaal domein Puyenbroeck. Geen leeuwen, giraffen of olifanten in het 22 hectare grote dierenpark, wel boerderijdieren zoals onze (over)grootouders die nog gekend hebben. Een leuke plek om met het hele gezin te ontdekken!

Startpunt

Provinciaal domein Puyenbroeck

Waasland_Wachtebeke_Puyenbroeck_klaverbladvijver.jpg
Waasland_Wachtebeke_Puyenbroeck_speeltuin.jpg
Puyenbroeck_Wachtebeke.jpg
Provinciaal_Domein_Puyenbroeck.jpg

Iedereen in het Waasland, en bij uitbreiding Oost-Vlaanderen, kent het Provinciaal domein Puyenbroeck. Sinds de opening in 1969 is het een populaire bestemming voor zomerse uitjes in familieverband. Voor de kinderen is er een speeltuin, een speelbos, een verkeerspark met go-carts en een vijver met roeibootjes en waterfietsen.

Wandelen doe je in het bosgebied van 150 hectare en in het Levend Erfgoed Park. Sportievelingen halen hun hartje op in het Olympisch Zwembad of op de talrijke sportterreinen, waaronder een recent aangelegd golfparcours. Op de provinciale erfgoedsite Mola Molencentrum aan de rand van het park kom je alles te weten over molens en windenergie. 

Wie liever niet van de ene attractie naar de andere huppelt, kan zich verplaatsen per huurfiets of met het toeristische treintje dat het park doorkruist. Honger en dorst ga je te lijf in The New Four Seasons, een cafetaria met buffet en een groot terras aan het water, of in brasserie De Laatste Afslag, het clubhuis van de Golfbaan.

Knooppunt 9

Uitkijktoren

uitkijktoren_Provinciaal_Domein_Puyenbroeck.jpg

Sinds de zomer van 2020 steekt boven het Levend Erfgoedpark een nieuwe kijktoren uit. Via een stalen brandtrap klim je 15 meter hoog naar een platform boven de slingervijver, dat een panoramisch uitzicht biedt over het populaire recreatiedomein. Daar wordt trouwens gewerkt aan een heus landschapspark, met belevingspark, hangbrug, blotevoetenpad en grazende dieren. De toren staat aan de Putjeshoekdam vlakbij knooppunt 9 van het wandelnetwerk Moervaartvallei.

Knooppunten 9-8-12-10

Levend Erfgoedpark

Levend_Erfgoedpark_Puyenbroeck(1).jpg
Levend_Erfgoedpark_Puyenbroeck(2).jpg

Wie ‘erfgoed’ hoort, denkt spontaan aan oude gebouwen of ambachten van onze (over)grootouders. In het Levend Erfgoed Park in Puyenbroeck is dat anders. Daar blaat en kakelt het erfgoed, baart het kleintjes en geeft het melk.

In dit bijzondere stukje van het Provinciaal Domein - een soort Bokrijk, maar dan met dieren - kregen streekeigen boerderijdieren die in hun bestaan worden bedreigd een nieuwe vaste thuis. Geen beren of tijgers hier, wel steenkonijnen, Ardense voskoppen en tal van andere neerhofdieren in de meest kleurrijke varianten. Dit unieke park is vrij toegankelijk voor iedereen.

Provinciaal domein Puyenbroeck