Van Zelzate naar Sas van Gent fietsroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Van Zelzate naar Sas van Gent fietsroute

Length
54,8 km
Time
2u 35m
Terrain
88% Verhard

Grote Markt, 9060 Zelzate

Toon het startpunt op de kaart

Parking in de buurt

Toon parking langs de route

Fietsknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Zelzate is een ideaal startpunt voor een fietstocht die je eventjes in Nederland brengt en meteen daarna het verrassend mooie krekengebied van Assenede leer kennen. Ontdek ook vissersdorp Boekhoute, de voormalige spoorllijn Eeklo-Zelzate, het Waterspaarbekken van Kluizen en de Stoepekapel in Ertvelde. Hopelijk sta je niet voor de Brug van Zelzate, anders... even wachten tot het zeeschip is gepasseerd.

Startpunt

Grote Markt Zelzate

Knooppunt 84-85

Canisvliet

Grutto.JPG

Laat Zelzate achter je en je komt terecht op het mooie pad tussen het Kanaal Gent-Terneuzen en de Canisvliet. Midden in dat laatste natuurgebied ligt de Canisvlietse Kreek. In de rietkragen broedt de rietzanger, rietgors en bruine kiekendief. Op de weiden vind je weidevogels zoals de grutto en zomertaling. 

Knooppunt 79-90

Markt°4

markt402.jpg

In het Zeelandse dorp Sas van Gent werd de neogotische Cuyperskerk omgetoverd tot een uniek concept genaamd Markt°4. Er worden eerlijke lokale producten verkocht, rechtstreeks van de producent. Heb je honger of dorst? Je vindt er een restaurant, koffiebar, café en bakker. 

Knooppunt 87-86-91-51

Kreken van Assenede

preview_assenede17.jpg
preview_De_Kreken_Assenede2.jpg

Het krekengebied van Assenede trekt het hele jaar door fietsers en wandelaars aan, en je zal snel merken waarom. De route neemt je mee langs de Grote en Kleine Kil, het Hollandse Gat, en de Grote en Rode geul. Hou hier zeker je ogen open en breng je verrekijker mee, want de vogelspotter kan hier veel van zijn lijstje afvinken. 

Knooppunt 50-54

Boekhoute

preview_toerisme+Assenede+(70).jpg

Van de late middeleeuwen tot in de jaren ‘50 was Boekhoute een vissersdorp dat via een zijarm verbonden was met de Westerschelde. Omdat men de verzanding niet meer kon tegenhouden, werd beslist de zijarm definitief te dempen. Op het marktplein van dit ‘vissersdorpje zonder haven’ staat nog een oude vissersboot.

Even op adem komen kan in Boekhoute op de terrassen van De Gouden Appel en De Kring.   

Knooppunt 1-99

Brouwerij Van Steenberge

1Jef-in-Bar-Baptist-LR.jpg

In Ertvelde brengt de route je langs brouwerij Van Steenberge. De brouwerij produceert enkele bekende bieren zoals Gulden Draak, Augustijn en Piraat. Je kan de brouwerij ook bezoeken. Zo’n bezoek duurt ongeveer twee uur en eindigt met een degustatie. Je dient je rondleiding wel minstens 14 dagen op voorhand te reserveren.

Grote Markt Zelzate