Lembeekse bossen wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Lembeekse bossen wandelroute

Length
8,5 km
Time
1u 45m

Parking in de buurt

Toon parking langs de route

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Ontspannen wandeling door de Lembeekse bossen waar gezellige cafeetjes nooit veraf zijn.

Startpunt

Heihoek

ROUTEN - LEMBEEKSE BOSSEN - 49.JPG

De Heihoek is een echt horecaknooppunt met gezellige terrassen, speeltuintjes en vooral in het weekend veel bedrijvigheid. Je kan er terecht bij enkele bekende Meetjeslandse horecazaken zoals Ter HeideTer Burchgraeve, De Boshoeve en Malpertuus. Ideaal voor een hapje en een drankje na de wandeling.

Knooppunt 22-23

Den Bevenden Hazelaar

Bevenden-Hazelaar0.jpg

Den Bevenden Hazelaar is, verrassing, eigenlijk een linde. Maar eentje met een lang verhaal. Volgens de legende staat de boom op de plaats waar de graaf van Kleef werd vermoord. Per vergissing dan nog. De Oostenrijkse overheersers hadden op het einde van de achttiende eeuw net de streek verlaten en de graaf, hij praatte met een vreemd accent, werd voor een achtergebleven Oostenrijker aanzien. Dit werd hem uiteindelijk fataal. Eens de vergissing ingezien werd het lijk in de bossen begraven en plantte men boven op zijn graf een linde. Later werd er nog een Mariakapelletje toegevoegd. 

Knooppunt 24-25

Kwadenbos

Het Kwadenbos is een prachtig stukje bosgebied in het Waarschootse deel van de Lembeekse Bossen. Hier ligt een van de mooiste dreven van het hele gebied, plus een speelbos voor de kinderen. 

Knooppunt 28-33

Bardelaeremuseum

Bardelaere.jpg

Al gehoord van smokkelaarsklompen of een snorkopje? Het Bardelaere Museum, een heemkundig museum vol humor, blikt eigenzinnig terug op een niet zo ver Meetjeslands verleden. Zo’n 15.000 museumstukken vertellen je meer over ruim 100 oude beroepen. Bezoek de gerestaureerde bunker op kindermaat en geniet op het terrasje.

Heihoek