Lembeekse bossen wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Lembeekse bossen wandelroute

Length
8,5 km
Time
1u 45m
Terrain
36% Verhard

Ledestraat 47, 9971 Lembeke

Toon het startpunt op de kaart

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Voor de Meetjeslanders zijn de Lembeekse Bossen wellicht hét bekendste wandelgebied. Vooral de bosrand op de Heihoek, met z’n terrasjes en speeltuinen voor de kinderen, is op zonnige dagen een echte toeristische topper. Maar in deze groene long ontdek je ook heel wat romantische plekken, zoals de Bevende Hazelaar, een ‘magische boom’ met een klein boomkapelletje en een eeuwenoude legende.

Inkorting

Liever een kortere route? Volg de knooppunten 33-28-27-26-25-35-36-34-33 om tot een route van 4,4 kilometer te komen.

Startpunt

Heihoek

ROUTEN - LEMBEEKSE BOSSEN - 49.JPG

De Heihoek is een echt horecaknooppunt met gezellige terrassen, speeltuintjes en vooral in het weekend veel bedrijvigheid. Je kan er terecht bij enkele bekende Meetjeslandse horecazaken zoals Ter HeideTer Burchgraeve, De Boshoeve en Malpertuus. Ideaal voor een hapje en een drankje na de wandeling.

Knooppunt 22-23

Den Bevenden Hazelaar

Bevenden-Hazelaar0.jpg

Den Bevenden Hazelaar is, verrassing, eigenlijk een linde. Maar eentje met een lang verhaal. Volgens de legende staat de boom op de plaats waar de graaf van Kleef werd vermoord. Per vergissing dan nog. De Oostenrijkse overheersers hadden op het einde van de achttiende eeuw net de streek verlaten en de graaf, hij praatte met een vreemd accent, werd voor een achtergebleven Oostenrijker aanzien. Dit werd hem uiteindelijk fataal. Eens de vergissing ingezien werd het lijk in de bossen begraven en plantte men boven op zijn graf een linde. Later werd er nog een Mariakapelletje toegevoegd. 

Knooppunt 24-25

Kwadenbos

Het Kwadenbos is een prachtig stukje bosgebied in het Waarschootse deel van de Lembeekse Bossen. Hier ligt een van de mooiste dreven van het hele gebied, plus een speelbos voor de kinderen. 

Knooppunt 28-33

Bardelaeremuseum

Bardelaere.jpg

Al gehoord van smokkelaarsklompen of een snorkopje? Het Bardelaere Museum, een heemkundig museum vol humor, blikt eigenzinnig terug op een niet zo ver Meetjeslands verleden. Zo’n 15.000 museumstukken vertellen je meer over ruim 100 oude beroepen. Bezoek de gerestaureerde bunker op kindermaat en geniet op het terrasje.

Heihoek