Meetjeslandse Kreken fietsroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Meetjeslandse Kreken fietsroute

Length
54,7 km
Time
2u 55m
Terrain
93% Verhard

Fietsknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Vanuit de Huysmanhoeve brengt de brug over de expresweg je op het noordelijke stuk van het Fietsnetwerk Meetjesland. Iets verder op de route fiets je langs mooie dorpjes en krekenplekjes.

Startpunt

Huysmanhoeve

Huysmanhoeve 2.jpg
Huysmanhoeve.jpg

Vanuit het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve brengt de brug over de expresweg je op het noordelijke stuk van het fietsnetwerk Meetjesland. Knooppunt 93 zet je verder op weg langs mooie dorpjes en plekjes van het Meetjeslandse krekengebied. Een flinke rit, maar zeer de moeite!

Knooppunt 90-42

Sentse kreken

Sint_Laureins_Oostpolderkreek_Sint-Jansstraat5_©david_samyn.jpg
Sint_Laureins_Oostpolderkreek_Sint-Jansstraat3_©david_samyn.jpg

Het Meetjeslandse krekengebied staat bij menig natuurliefhebber bovenaan het lijstje van mooiste natuurplekken van het land. Vooral Sint-Laureins en Assenede mogen zich dé krekengemeenten van de streek noemen. Met zijn lengte van 6 km is de Boerekreek de grootste kreek van Oost-Vlaanderen. Vlakbij ligt de Oostpolderkreek, waar je vanop de langgerekte vissteiger geniet van een adembenemend uitzicht.
 

Knooppunt 86

Krekenplekjes

Blokkreek_Sint-Laureins_DavidSamyn2.jpg
Hollandersgatkreek4.jpg

Het plekje waar de Blokkreek en het Hollandsgat elkaar kussen (aan knooppunt 86) en de Oudemanskreek (tussen knooppunten 43 en 46) zijn echt Instagramplekjes op deze route. Tag je mooiste foto met #routen op Instagram!

Knooppunt 75

Leopoldkanaal

Leopoldkanaal_DavidSamyn.jpg
Luchtfoto Ludo Goossens.jpg

Ook vlakbij knooppunt 75 is het krekengebied overweldigend mooi. Hier kijk je uit over het Leopoldkanaal, de Bentillekreek, de Oostpolderkreek én de Boerenkreek. Kortom, alle troeven van deze regio bij elkaar!

Knooppunt 75-43

Sint-Jan-in-Eremo

Het pittoreske witte kerkje van Sint-Jan-in-Eremo is gewijd aan Johannes de Doper, wiens leven verbeeld staat op de buitenommegang. Vroeger werd hier gebeden tegen stuipen en epilepsie, ziektes die ‘Sint-Jan’ zou kunnen genezen.

Polderzicht

Proef de kreken in palingrestaurant Polderzicht met 10 palinggerechten op de kaart. 

Knooppunt 60-46

Watervliet

Dorpshart.jpg

Watervliet werd verkozen tot een van de 15 mooiste dorpjes van Vlaanderen, en dat heeft alles te maken met het Stee: het centrale dorpsplein met de majestueuze OLV Hemelvaartkerk. Binnenin hangt het schilderij ‘Nood Gods’ van de Meester van Frankfurt, een van dé topwerken van de Vlaamse Primitieven.

Brasserie Niveau

Stop bij Brasserie Niveau voor een pannenkoek, ijscoupe of een hartige snack in een gezellig dorpskader.

Huysmanhoeve