Oudenaarde stadswandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Oudenaarde stadswandelroute

Length
2,9 km
Time
45m
Terrain
100% Verhard
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Een wandeling door de stad Oudenaarde langs historische locaties met start op de Markt aan het prachtige stadhuis.

Opgelet!
  • Deze route is niet bewegwijzerd. Download het gpx bestand en navigeer met je smartphone of wandelgps om deze route te volgen.
Startpunt

Markt Oudenaarde

JensMollenvanger_03928.jpg

Starten doen je in het bruisende hart van de stad. Op de Markt van Oudenaarde valt meteen het stadhuis op, een laatgotische parel uit de 16de eeuw. Bovenop de torenspits van het belfort houdt ‘Hanske de Krijger’, een 16de-eeuwse stadswacht, de stad nauwlettend in de gaten. 

MOU

mou-wandtapijtenzaal met bezoekers.JPG

Stap het stadhuis binnen en laat je verrassen door het MOU, het Oudenaardse stadmuseum. Je wordt er ondergedompeld in de rijke geschiedenis van de stad, onder meer via de indrukwekkende collectie wandtapijten en zilverwerk. 

Centrum Ronde van Vlaanderen

CRVV5.jpg
Centrum_Ronde_Van_Vlaanderen.jpg
CRVV.jpg

Wie Oudenaarde zegt, zegt Ronde van Vlaanderen. In het Centrum Ronde van Vlaanderen vind je een uitgebreid archief beeld- en geluidsmateriaal over 'Vlaanderens mooiste'. Wie liever de actie opzoekt, kan er aan de lijve ondervinden hoe het voelt om over kasseien te scheuren of virtueel enkele Ronde-hellingen oprijden. Vergeet je kuiten niet in te smeren! 

Begijnhof

Begijnhof_Tuin.jpg

Een statige groene poort vormt de scheiding tussen het levendige stadscentrum van Oudenaarde en haar begijnhof. Hoewel het laatste begijntje van Oudenaarde stierf in 1960 is de plek nog steeds een oord van rust, sereniteit en bezinning. 

Abdij Maagdendale

DSC_0910.jpg

Steek de Schelde over en wandel tot aan de roodgekalkte zandsteengevel van Abdij Maagdendale. Het complex werd gesticht in 1233 en was één van de belangrijkste vrouwenabdijen van Vlaanderen. Het gebouw fungeert nu als stadsarchief en kunstacademie. 

De Carillon

Oudenaarde_sept_2016-18.jpg

Eindigen doe je terug op de markt. Tijd om een lokale delicatesse te proeven: oud bruin, een typisch bruin bier dat al sinds de middeleeuwen in Oudenaarde gebrouwen wordt. Bij De Carillon kan je op het gezellige terras hun uitgebreide bierkaart ontdekken. 

Markt