Brakel wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Brakel wandelroute

Length
9,1 km
Time
1u 50m
Terrain
76% Verhard

Sint-Apolloniaplein 4, 9660 Brakel

Toon het startpunt op de kaart

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Houd je van weidse uitzichten? Dan is deze wandeling iets voor jou! Je wordt getrakteerd op prachtige panorama's, met de uitkijktoren van Brakel als letterlijke hoogtepunt. Je moet er wel wat hoogtemeters voor overwinnen.

Startpunt

Sint-Apolloniaplein

Dorpsplein Elst (Brakel)

Starten doe je aan knooppunt 11 op het Sint-Apolloniaplein in Elst. 

Knooppunt 31-83

Valkenberg

Tussen de knooppunten 31 en 83 loop je langs de Valkenberg, een bekende beklimming uit de Ronde. Hij is 0.6 kilometer lang en overbrugt 49 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 8.1 %.

Knooppunt 99

Uitkijktoren

panorama_Uitkijktoren_Brakel.jpg

Je moet er 162 trappen voor overwinnen, maar eens je boven staat op de uitkijktoren van Brakel is het uitzicht om van te smelten. Je staat 133 meter boven de zeespiegel en krijgt de Zwalmvallei, de Oost-Vlaamse getuigenheuvels, de KBC-toren in Gent en zelfs de koeltorens van de kerncentrale in Doel in het vizier. Om je een handje te helpen bij je oriëntatie, maken verschillende panelen duidelijk aan welke gemeente of plaats de bossen, kerktorens en masten toebehoren. Zelfs Parijs en Berlijn zijn aangeduid, maar om deze steden te zien liggen, is zelfs deze toren een maatje te klein.

Knooppunt 99-42

In den Hengst

Café In den Hengst Brakel

Dorst gekregen van al dat klimmen? Stop dan eens bij In den Hengst, een oergezellig café met een Leuvense stoof, oude volksspelen en een stokoude cafétoog. 

Knooppunt 11

Sint-Apolloniaplein