Van de Lembeekse bossen naar Oosteeklo wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Van de Lembeekse bossen naar Oosteeklo wandelroute

Length
18,3 km
Time
4u
Terrain
44% Verhard

Tragelstraat 10, 9971 Kaprijke

Toon het startpunt op de kaart

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Deze wandeling is er eentje voor de liefhebbers van bossen, want je doorkruist er maar liefst drie: de Lembeekse bossen, de Kwadebossen en de Oosteeklose bossen. Starten en eindigen doe je aan de Heihoek, waar vijf horecazaken je met open armen ontvangen. 

Startpunt

Lembeekse Bossen

Gastronomisch logeren Meetjesland

Je wandelt met de Lembeekse bossen meteen een afwisselend landschap in, waarin oude en imposante eiken de toon zetten. Hier beland je in een wandelparadijs. Hou je ogen open, want misschien spot je wel hermelijnen, bossen, havikken, sperwers en spechten.

Knooppunt 44-22

Imker Tim

Bij Imker Tim kan je terecht voor ambachtelijke honing en tal van afgeleiden, zoals honingwafels of biowijn op basis van honing. Heb je een suikerdipje, dan weet je wat te doen. Imker Tim heeft ook een verkoopautomaat op straat.

Knooppunt 22

De Bevende Hazelaar

De bevende hazelaar

De Bevende Hazelaar is, verrassing, eigenlijk een linde. Maar eentje met een lang verhaal. Volgens de legende staat de boom op de plaats waar de graaf van Kleef werd vermoord. Per vergissing dan nog. De Oostenrijkse overheersers hadden op het einde van de achttiende eeuw net de streek verlaten en de graaf, hij praatte met een vreemd accent, werd voor een achtergebleven Oostenrijker aanzien. Dit werd hem uiteindelijk fataal. Eens de vergissing ingezien werd het lijk in de bossen begraven en plantte men boven op zijn graf een linde. Later werd er nog een Mariakapelletje toegevoegd. 

Knooppunt 24-25

Kwadebossen

Kwadebossen

Na de Bevende Hazelaar duik je de Kwadebossen in, ook wel het Bellebargiebos genoemd. Het bestaat grotendeels uit oude eiken (waarvan sommige meer dan 200 jaar oud zijn!) en beuken. Waardevolle planten zoals dalkruid, bosanemoon en salomonszegel wijzen erop dat het bos een verre geschiedenis heeft. 

Knooppunt 33

Heihoek

De Heihoek in Kaprijke

Aan de Heihoek kan je terecht bij verschillende horecazaken. Hotel-restaurant Ter Heide en restaurant Malpertuus mikken op liefhebbers van de betere keuken. Bij Ter Burchgraeve ben je aan het juiste adres voor een snack, pannenkoek of wafel. In restaurant de Boshoeve kun je op zondagochtend aanschuiven voor een ontbijtbuffet. Ideaal om voor het boswandelen dat laagje te leggen!

Lembeekse bossen