Kloosterbos wandelroute

Sluit de kaart
Close map sidebar
Toggle map sidebar

Kloosterbos wandelroute

Length
4,7 km
Time
1u20
Terrain
35% Verhard

Gebroeders Naudtslaan , 9185 Wachtebeke

Toon het startpunt op de kaart

Wandelknooppuntenbord

Bekijk het routebord
Meer stops in de buurt
Stops sluiten
Meer stops langs de route?
Terug naar de kaart
Verharde weg
Onverharde weg
Meer info en stops bekijken

Routebeschrijving

Deze wandeling neemt je mee naar het Kloosterbos, een groene long tussen Zelzate en Wachtebeke. Smalle bospaadjes leiden je er langs torenhoge bomen in een zee van varens, open zandvlaktes én een speelzone voor de kleinste stappers. Ideaal om met het hele gezin te stappen, dus!

Startpunt

Gebroeders Naudtslaan

Knooppunt 62

Kloosterbos

Kloosterbos Wachtebeke

Aan het begin van de wandelroute duik je meteen het Kloosterbos in. Samen met het Stropersbos en Heidebos, beiden ook een ommetje waard als je in de buurt bent, vormt het Kloosterbos de restanten van wat ooit een uitgestrekt bos- en heidegebied was van Maldegem tot Stekene.

Tijdens de vorige eeuw werden er in het bos massaal dennen aangeplant. Het Kloosterbos is sinds 2002 in handen van de provincie Oost-Vlaanderen, die het bos geleidelijk in zijn oorspronkelijke vorm herstelt door inheemse soorten aan te planten. Verspreid in het bos vind je enkele infopanelen die je wat meer vertellen over het bosbeheer door de provincie. 

Knooppunt 61-60

Oude spoorwegbedding

Eenmaal je het Kloosterbos uit wandelt, kom je terecht op een oude spoorwegbedding die Zelzate met Sint-Gillis-Waas verbond. Het traject is nu omgevormd tot fiets- en wandelpad. 

Knooppunt 60-65

Langelede

Langelede Wachtebeke.jpg

Je wandelt een tijdje langs de Langelede. Dit kanaaltje van 5,5 kilometer lang werd in de 14e eeuw met de hand uitgegraven voor het vervoer van turf, zand en beer. De voormalige trekwegen - waar paarden of koeien de boten en sloepen op voorttrokken - zijn nu aangename fiets- en wandelpaden. 

De Minnetuin

zomerterras-de-Minnetuin-Wachtebeke.jpg

Honger of dorst? Wijk aan knooppunt 65 een paar honderd meter van de route af om naar De Minnetuin te stappen. Deze B&B heeft ook een terras, open in de zomer én in de winter want is volledig verwarmd. Je kan er rustig een snack of een pannenkoek eten. Tijdens de wintermaanden staan er reuzewafels op het menu.

Knooppunt 64

Speelzone

waasland_wachtebeke_kloosterbos_spelende kinderen.jpg

Je duikt terug het Kloosterbos in, en komt langs de enorme speelzone. Ideaal om te klimmen en klauteren, kampen te bouwen en te ravotten. 

Gebroeders Naudtslaan